siapkah anda ketika berada pada saat emergensi..? (tips - 1)

membaca tulisan dari korlap saya merasa terenyuh...

seperti tragedi tenggelamnya kapal roro Levina I saat diperiksa oleh puslabfor kemarin, ternyata banyak yang memandang sepele tentang keselamatan jiwa seperti pelampung pada kondisi emergency kapal, dilain sisi penggunaan pelampung justru berbahaya pada efek pusaran air akibat kapal yang ujug ujug kelep, karena bukannya menahan posisi tubuh untuk tetap mengambang namun berat jenis yang lebih ringan dari air laut ini malah justru menjadi umpan iwak hiu karena tertarik efek palung akibat pusaran. harusnya pelampung justru dilepas ketika terjadi efek pusaran itu, dan berusahalah untuk berenang keatas.

kalo nggak bisa berenang..?

berdoalah pada Sing Nggawe Urip karena Beliaulah wasit pertandingan renang anda saat itu. terus wis ngerti ora iso renang kok nekat..? jagoankah..?

misunderstandingan menyikapi permasalahan emergensi ini sangat berakibat fatal.. dan lucunya tidak banyak yang memahami hal ini.

keprihatinan atas pangkal permasalahan ini bagai menyentak sanubari saya. dan dengan ini saya seperti terpanggil untuk berbagi tips dan pengetahuan kepada anda poro rawuh sedaya.

menyikapi pemasalahan kepanikan dan emergensi di kapal bukan porsi saya, maka untuk hal preventif ini saya sangat setuju dengan Aa Gym mengenai 3 M, mulai dari hal yang terkecil, mulai dari diri sendiri dan mulai dari sekarang.

tips menanggulangi permasalahan pada situasi emergensi yang hendak saya utarakan adalah,

menyikapi kejadian krawiten.

krawiten adalah suatu serangan mendadak yang justru rentan berpotensi untuk menjatuhkan kredibilitas anda. seruan saya untuk anda adalah, "jangan sepelekan krawiten..!"

bayangkan jikalau anda adalah seorang eksekutif yang dinamis dan sangat berwibawa, ketika sedang memimpin meeting dengan staf dan yang lain tiba tiba anda terserang suatu tragedi krawiten, bisa bisa jatuh kepidak pidak wibawa anda sebagai bos.

atau ketika anda adalah model yang selalu tampil segar, percaya diri dan cantik ngahudubilah syaiton, ketika dalam sesi pemotretan ato syuting tiba tiba terserang pagebluk ini, betapa nggilaninya anda..

kuatkah nurani anda menerima kata kata, "ayu ayu krawiten"..?

krawiten awalnya merupakan penyakit yang menjangkit tikus, karena klopo adalah salah satu menu yang menjadi favorit tikus.

krawiten berasal dari kata krawit yang secara filosofis di bentuk oleh kata KRA dari krambil ato klopo atau kelapa dan WIT berarti pohon. hal ini dirumuskan oleh Graham Bell sebagai krambil sing nguwit ato kelapa yang tumbuh menjadi pohon. ]

anda tahu batang pohon kelapa..? bentuknya lucu.. coklat, bulet dan panjang.. ini mengingatkan si Graham atas bentuk cacing.

pernahkah anda melihat ayam diwuri/ disebari parutan kelapa..? mereka bergegas ngrubung dan nothol, setelah wareg/ kenyang (dalam bahasa intelektual disebut tuwuk) mereka segera kluruk ato berkokok sebagai tanda sumringah.. hingar bingar.

hal ini serupa terjadi pada cacing dalam perut, ketika anda mengkrikiti klopo, anda bagai memberi makan mereka dan ketika efek tuwuk terjadi si cacing berhubung nggak bisa kluruk dan kebiasaan warga negara Endonesah jika weteng wareg adalah ngantuk, maka mereka akan kloget kloget dan ngolet ngantuk dan berusaha nglaras sambil mencari udara segar, asyiknya lobang yang paling dekat adalah lobang dubur. itulah jawaban kenapa tkp krawiten selalu berada di 'situ'

ketika terjadi pada anda.

stay to be cool. jangan panik dan tetap tenang adalah obat mujarab mengatasi krawiten, ketika anda berada pada ruang yang bersifat pribadi segeralah plenthus plenthuskan daging anda di sekitar tkp. hal ini bersifat sementara. segeralah minum obat cacing dan dalam selang 3 jam segeralah membe'olkan diri.

mencegah lebih baik dari mengobati, preventing is better tinimbang curing.

bijaksanalah ketika anda hendak mengkrikiti klopo ato nggado wur..

semoga tulisan ini berguna bagi anda poro rawuh sekalian.

tememplek by endik kurang luwih jam 12:56 PM,

57 gayung bersambut:

kurang luwih jam 3/01/2007 02:03:00 PM, Anonymous Mbilung mengubrus...

nganggo minyak jlantah nda ....

 
kurang luwih jam 3/01/2007 02:26:00 PM, Blogger Bangsari mengubrus...

moso pejuang piyetnam cacingen/krawiten/kreminen. yen pakde mbilung cocock kuwi...

 
kurang luwih jam 3/01/2007 02:30:00 PM, Blogger kawula alit mengubrus...

*pakdhe mbilung: lhoooo... pak dhe mbilung kok pertamax..? wah jan kehormatan tenan ki :D

 
kurang luwih jam 3/01/2007 02:30:00 PM, Blogger kawula alit mengubrus...

*mas ipul: lho sing cocok krawiten ki kudune pakdhe mbilung..? wah ora melu melu aku..

 
kurang luwih jam 3/01/2007 02:56:00 PM, Anonymous kenny mengubrus...

krawitan gak reti, retiku kremian :D
sajak'e pengalaman kremian yo le?
Lha awakmu slim ngunu ojo2 sarang cacing :P

 
kurang luwih jam 3/01/2007 03:04:00 PM, Anonymous Nananging Jagad mengubrus...

Wuaduh, mentang2 wong Semarang, cedhak ro Ki Narto Sabdo njur ngetoke Krawiten barang......ning larase slendro opo pelog Mas??

 
kurang luwih jam 3/01/2007 03:16:00 PM, Anonymous bapak presiden mengubrus...

gambare ndobolen opo mergo cebok neng kolam plaza endonesa :)

 
kurang luwih jam 3/01/2007 03:28:00 PM, Blogger kawula alit mengubrus...

*dhe kenny: hehe podo wae kreminen karo krawiten, mung sing boso kromo karo boso madyo wae bedone :D

*mas nanang: pelog mas, pendhet patang pulung songo.. modar rak kowe piye kuwi...

 
kurang luwih jam 3/01/2007 03:29:00 PM, Blogger kawula alit mengubrus...

*pak pres: walah nggilani pol..

 
kurang luwih jam 3/01/2007 04:58:00 PM, Blogger Bangsari mengubrus...

jangan jangan pak presiden juga kreminen? he..he..

 
kurang luwih jam 3/01/2007 05:17:00 PM, Anonymous PriyayiSae mengubrus...

aq delok gambar kartun biso ngguyu dewe. Opo kwi karikaturmu? wajah panjenengan sing asli nggih ngono kwi? ha2

 
kurang luwih jam 3/01/2007 05:42:00 PM, Blogger kawula alit mengubrus...

*mas ipul: waduh.. cacing kremine plat nomere mesti 'silit - 1'

*priyayisae: lha wis piye dab, ngene ikilah sing arane kawulo alit

 
kurang luwih jam 3/01/2007 06:51:00 PM, Blogger anakperi mengubrus...

wah, isa nggo mancing no kwi, dab...

 
kurang luwih jam 3/01/2007 11:36:00 PM, Anonymous Moes Jum mengubrus...

cacing kremi dinggo mancing opo yoo? Oh iyo, mancing wader ... ning yen kremine kawula alit, wahh aku jijik tenan ... hiii

 
kurang luwih jam 3/02/2007 01:23:00 AM, Anonymous hery mengubrus...

Mangan iwak sing akeh, supoyo cacinge dipangan karo iwake

 
kurang luwih jam 3/02/2007 03:52:00 AM, Anonymous joni mengubrus...

haha.. itu hubungannya antara tragedi kapal levina dgn krawiten?*sama2 situasi emergensi*

aku ora ngerti, segeralah plenthus plenthuskan daging anda di sekitar tkp, daging yang mana maksudnya?

 
kurang luwih jam 3/02/2007 04:09:00 AM, Anonymous hedi mengubrus...

iso mudun pemasaran klopo mergo postinganmu iki dab :D

 
kurang luwih jam 3/02/2007 05:55:00 AM, Anonymous ora krawiten mengubrus...

Kowe lak tukang garuk, tukang kukur to? Wah peluang bagus kiih. Lumayan buat tambahan penghasilan. Ngukuri wong sing krawiten.

 
kurang luwih jam 3/02/2007 07:38:00 AM, Anonymous venus mengubrus...

ealaaa...krawiten ki kremian to? nggilani puooooollll...

 
kurang luwih jam 3/02/2007 09:20:00 AM, Anonymous thestoopid mengubrus...

paling enak yen krewiten, trus didulit-dulit nggo jentik... slrrrp...

 
kurang luwih jam 3/02/2007 12:43:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*anak peri: lha tak wenehi opo piye dab..? butuhe piro.. ?

*korlap: yo ojo di mut mut kremine mas..

*om hery: wah smart idea om... mangan iwak urip berarti..?

*om joni: daging? suka makan jeroan nggak om.. lha tahu daging babat..? lha babat mu itu lho om.. :D

*om hedi: yo ora opo opo om, ngati ati wae yen bulik hedi ujug ujug mborong klopo patang karung.. :D

*budhe tanggulangin: kuwi ora ngukur dhe.. tapi nyewok'i..

*mbok astronot: nggilani piye..? seneng to tambah vocab e..?

*thestoopid: jan ora berperi kesilitan..

 
kurang luwih jam 3/02/2007 01:50:00 PM, Anonymous Fany mengubrus...

krawiten.. oalah kuwi to..
Ketoke mbiyen jeneng liyane ki kreminen.. *eh iya gak ya*

 
kurang luwih jam 3/02/2007 02:01:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*fany: iyo.. biyen tau..? saiki isih ora..?

 
kurang luwih jam 3/02/2007 02:19:00 PM, Anonymous diditjogja mengubrus...

njijikiiiiiiiiiiiiiiiii........

 
kurang luwih jam 3/02/2007 04:57:00 PM, Blogger Bangsari mengubrus...

fany kremien to? njijiki tenan. ayu ayu kremien. ha..ha...

 
kurang luwih jam 3/02/2007 06:12:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*didit: halah gembagusmu kuwi cah...

*mas ipul: weh..'ayu ayu krawiten..?'

 
kurang luwih jam 3/02/2007 08:10:00 PM, Anonymous Fany mengubrus...

*nyiapin palu nggo nutuki mas ipul + mas endik*

 
kurang luwih jam 3/03/2007 04:36:00 PM, Anonymous wedhouz mengubrus...

weh... tenane fan?
:-P

 
kurang luwih jam 3/03/2007 05:28:00 PM, Anonymous koeaing! mengubrus...

Itoe di ik poenja tana laloehoer diseboet sebagih kreminen boeng....

 
kurang luwih jam 3/05/2007 10:19:00 AM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*fany: woh.. *aku siap endo...*

*wedhouz: wadhuh... konferensi pers fan...

*koeaing: betoel boeng! 'kreminen' poen.. kreminen itoe termasoep dalem boso ngoko aloes en madja poen.. tetapih djikalaw dalem basa pesisir lor iang ndeso toelen en boso ngoko andhap pol, bole djahadi 'krawiten' poen..

 
kurang luwih jam 3/05/2007 11:53:00 AM, Anonymous koeaing! mengubrus...

djahadie soeda brapa lama kowe kreminen itoe ?

 
kurang luwih jam 3/05/2007 04:09:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*koeaing!: ik tijada kreminen itoe. tijada gentho iang mahoe nongkrong i ik penja oesoes aloes poen..

 
kurang luwih jam 3/05/2007 06:34:00 PM, Anonymous uneguneg mengubrus...

laki-laki kepingin anoe djoega sitoeastie darurat poen.

 
kurang luwih jam 3/05/2007 09:24:00 PM, Blogger Anang mengubrus...

gambare aneh.. :D

 
kurang luwih jam 3/06/2007 12:48:00 AM, Anonymous joni mengubrus...

hahaha.. tau2 kalo yang itu. kalo kami di palembang nyebutnya pempek kulit.. :D

 
kurang luwih jam 3/06/2007 09:56:00 AM, Blogger Dhany Family mengubrus...

emergency...???
inna lillahi wainna ilaihi rojiun

 
kurang luwih jam 3/06/2007 01:04:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*uneguneg: anoe itoe apa ndoro..? bab anoe menganoe ki ik ora moedeng lho...

*mas anang: aneh piye mas..? kudune ndak jas jasan..? :D

*om joni: hehe.. beda daerah beda nama..? lha itu sudah diplenthus plenthuskan belum pempek kulitmu om..? :D

*pakdhe dhany: walah coro jowone, modar to kuwi dhe..?

 
kurang luwih jam 3/07/2007 10:49:00 AM, Anonymous koeaing! mengubrus...

ija poen, itoe tjatjing kremi soeda tijada betah di kowe poenja oesoes aloes, pindah ka koweorang poenja oeteg....

 
kurang luwih jam 3/07/2007 01:42:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*koeaing!: weh... koweorang poenja fiekiran ternjata tjemerlang djoega.. brarti tjatjing kitarorang sama sama di oeteg poen... :P

 
kurang luwih jam 3/07/2007 04:55:00 PM, Blogger anakperi mengubrus...

whehehe...lha... djaoeh djoewa ternjata petoewalangan itoe tjatjing poen...

 
kurang luwih jam 3/08/2007 08:43:00 AM, Anonymous koeaing! mengubrus...

hahahahhah...achiernjah ikoet google AdSense djoewa hahahahahahah....

 
kurang luwih jam 3/08/2007 09:18:00 AM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*anak peri: itoe tjatjing koerang adjar poen.. mbloesoekan sampe ke oeteg.. :D

*koeaing!: tijada boeng...! ik tijada di approv... bar iki tak boesak poen..

 
kurang luwih jam 3/08/2007 03:21:00 PM, Anonymous jt mengubrus...

Tipsnya gampang nda, hindari saja keadaan emergency

 
kurang luwih jam 3/08/2007 04:19:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*jt: hehe.. hamil pasca nikah ki ora emergensi ya mas... :D

 
kurang luwih jam 3/08/2007 07:46:00 PM, Blogger wkurniawan mengubrus...

njenengan tiyang pundi toh.? kula nggih nembe mawon mangertos wonten istilah krawiten, kula kinten karawitan hehe..

 
kurang luwih jam 3/09/2007 11:13:00 AM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*mas kurniawan sing durung adus: kula mboten piyantun pundhi pundhi mas.. malah kedahipun kula tanglet panjenengan solone pundi..? :D krawiten menika inggih basa jawa ngoko andhap. kathah dipun kocapaken piyantur pesisir ler amargi roto roto kawruh jawanipun langkung andhap...

menawi kreminen menika inggih basa ngoko alus kaliyan madya

 
kurang luwih jam 3/09/2007 11:24:00 PM, Anonymous joni mengubrus...

blom posting baru mas? masih sibuk krawiten? ;)

 
kurang luwih jam 3/10/2007 03:31:00 AM, Anonymous deep_track mengubrus...

woala...h kreminen tho..?? bisa menggaggu kenyaman bersepeda iku

 
kurang luwih jam 3/10/2007 04:09:00 PM, Anonymous sangar pol! mengubrus...

*om joni: hehe.. masih asyik uthak athik templet om... *ketularan..*

*deep_track: iyo mas.. diklesot klesotke sadel kepeksone.. :(

 
kurang luwih jam 3/10/2007 05:28:00 PM, Anonymous koeaing! mengubrus...

kesian poen, aken tapih maimang orang mesoem en carder bijasanjah soesa bole dapet itoe AdSense.

Ik poenja djalan kaloewarnjah sebetoelnjah poen...

 
kurang luwih jam 3/11/2007 08:33:00 AM, Blogger Iman Brotoseno mengubrus...

krawitan yang aliran genre musiknya Mbakyu Waljinah ?

 
kurang luwih jam 3/11/2007 11:47:00 AM, Anonymous sing makaryo blog iki mengubrus...

*koeaing!: koweorang ternjata pelit poen... kenapah tijada koweorang kasih tahoe ik...??????
ik pan kere hore poen..?

*mas imam: hehe... waldjinah kalo krawiten gimana ya..?

 
kurang luwih jam 3/12/2007 11:22:00 AM, Anonymous Anoniem mengubrus...

siap tempur!: wanita cantik, AC, bersih, suasana tenang, nyaman, parkir luas, aman, fasilitas hotel, murah. Hubungi: (021) 4604283 Hotel Gading Indah lantai 2. Beautiful Massage: Mahasiswi, Model Tabloid, Karyawati

 
kurang luwih jam 3/12/2007 11:26:00 AM, Anonymous mentik mengubrus...

wanita bahenol, AC, bersih, suasana tenang, nyaman, parkir luas, aman, fasilitas hotel murah (Elciko: elek cilik kotor). Khusus untuk pria-pria kere dan kerempeng. Hubungi: (021) 4604283 Hotel Gading Indah lantai 2. Beautiful Massage: Mahasiswi, Model Tabloid, Karyawati

 
kurang luwih jam 3/12/2007 11:33:00 AM, Anonymous popi mengubrus...

Cantik, Menarik, Sexy, Terseleksi. Dijamin tidak kecewa. Service OK. Hubungi Popy-08161983535, Senen JakPus

 
kurang luwih jam 3/12/2007 12:14:00 PM, Anonymous mama dolly mengubrus...

Ingin layanan memuaskan: gadis cantik, profesional, bersih. Lokasi aman dan nyaman. Parkir luas, AC, bath tub. Hub: 08562674342 (bisa sms)

 
kurang luwih jam 3/12/2007 01:12:00 PM, Blogger kawoela alit mengubrus...

*anonymous,mentik,popi en mama dolly: dijuwal wanita berbodi mooy, 39 th, energic, siap tempur, servis memuaskan, sudah punya gaji sendiri, bisa carikan tempat, full var, nol spet, pajak baru BU hubungi mamy dolly

 

Een reactie plaatsen

dipun link kaliyan postingan menika:

Een link maken

<< mbalik

sakderengipun kawula nyuwun agunging samudra pangaksami dumateng panjenengan sami, sesepuh pinisepuh, bapak bapak saha ibu ibu, mas mas saha mbak mbak ingkang kersa mampir dhateng papan kawula menika, menawi wonten kalepatan, sedaya klenta klentunipun bilih tumindak lan atur, nyuwun boten dipun dadosaken penggalih, mugi mugi Ngarsa Dalem Sing Ngecat Lombok paring berkah..